SVG

1 augustus t.e.m. 29 oktober 2023

Rubenskasteel Zemst
Domein en kasteel vrij te bezoeken! 

Stories Unfold header

Het beste van de zomer voor iedereen: samen maken we het waar.

Dankzij Stories Unfold vind je een uitzonderlijk rijk aanbod aan inspirerende activiteiten op één locatie: het Rubenskasteel. Het domein waar Peter Paul Rubens tussen 1635 en 1640 woonde, krijgt zelfs een tijdelijk paviljoen – een knap staaltje circulaire architectuur met een gezellige bar en een podium.

Het programma van Stories Unfold is onder voorbehoud en kan last-minute veranderen. Check daarom zeker de website voor de laatste updates en wijzigingen.

 

Een buitengewone collectie kastelen

Stories Unfold is een nieuw herwaarderingsfestival dat om de 2 jaar plaatsvindt op een ander Vlaams landgoed. Het unieke event wekt de rijke verhalen van Vlaamse kastelen en tuinen tot leven. Het brengt je dichter bij de ziel van die eigenzinnige plekken, bij de natuur en bij elkaar. Het laat zien welke rol onze iconische landmarks in de toekomst kunnen spelen.

Benieuwd hoe dit verhaal zich verder ontplooit? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Rubenskasteel

 

 

Bar 1635: een zomer vol lokale lekkernijen, in het hart van ons paviljoen.

Klein ‘goestinske’ of grote honger? In Bar 1635 hebben we voor ieder wat wils. Onze menukaart biedt voornamelijk heerlijke vegetarische opties, af en toe aangevuld met veganistische gerechten, en wekelijkse suggesties voor duurzame vleesmaaltijden. We streven naar het gebruik van lokale, seizoensgebonden en fairtrade producten.

Trouwens, wist je dat de naam van de bar geïnspireerd is door Rubens zelf? In 1635 kocht hij het kasteel in Elewijt en verbleef er tijdens de zomermaanden met zijn vrouw en kinderen.

 

Persoon die bediend wordt door bar 1635.

 

 

Stories Unfold dompelt je onder in verwondering, verbinding, verbeelding en inspiratie.

Drie maanden vol muziek, workshops, kunst, theater, dans, een zomerbar, ambachten, natuurervaringen, ... Kom vanaf 1 augustus naar het Rubenskasteel voor een waaier aan belevingen die net zo magisch zijn als de plek zelf.

 

SVG

Eten, Drinken, Overnachten

SVG

Kijken & Luisteren

SVG

Doen & Bezoeken

SVG

Alles Rubens

SVG

Familie & Kinderen

Adres

Rubenskasteel
Steendreef 77
1982 Zemst
België
Bekijk routebeschrijving

Schrijf je in voor de Stories Unfold nieuwsbrief