De Beeldentuin

Artist: Samuel François
beeldentuin

Van 18 augustus tot 12 oktober, de beeldentuin ‘NEIGHBOURS’ geeft een inkijk in de boeiende praktijk van twintig hedendaagse beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland. De kunstenaars gaan in dialoog met de tuinen, met Rubens en met de rijke culturele geschiedenis van het kasteel. 

De beeldentuin is een plek om te ontdekken, te leren en je te laten verwonderen door het spel van vorm en kleur. Net zoals Rubens deinzen de kunstenaars niet terug voor het experiment, en dat zal je geweten hebben!

Manor Grunewald (°1985) cureerde ‘NEIGHBOURS’. Deze Belgische kunstenaar woont en werkt in Gent. Hij beschouwt zichzelf in de eerste plaats als een schilder, hoewel hij ook beelden, installaties en grafiek maakt. Met zijn werk analyseert Grunewald de ontwikkeling van het picturale in onze dagelijkse omgeving.

De scenografie is van Bram Vanderbeke (°1991), een Gentse kunstenaar/ontwerper. Bram maakt ‘Architectural Objects’: monumentale ontwerpen met een uitgesproken materialiteit en esthetiek. Hij onderzoekt en transformeert de interacties tussen een object, zijn architecturale omgeving en zijn gebruiker, en hij laat zich uitdagen door de ruwe materialiteit van het object, en de vorm en functie ervan.

 

beeldentuin

Artist: Przemek Pyszczek

beeldentuin

Artist: Katleen Vinck

beeldentuin
beeldentuin
beeldentuin

Artist: Leyla Aydoslu

Artist: Tom Volkaert

Artist: Joep Van Liefland