Het Paviljoen

paviljoen

Het absolute pronkstuk tijdens de eerste editie van Stories Unfold? 

Het Paviljoen is het absolute pronkstuk van deze eerste editie van Stories Unfold. De architecturale parel, met ruimte voor horeca en een podium, verbindt bezoekers met elkaar, maar ook met de natuur. Samen met de rest van het domein vormt het de achtergrond voor een divers en inspirerend programma. 

Het Paviljoen, ontworpen door het collectief ConstructLab + 019, werd gebouwd volgens de hoogste standaarden op vlak van (klimaat)duurzaamheid. Zo huren we bijvoorbeeld alle materialen, zodat ze na Stories Unfold opnieuw gebruikt kunnen worden. Maar ook over de samenstelling en de materialen is zorgvuldig nagedacht.

DOKA, onze hoofdpartner wat de structuur betreft, werkte bijvoorbeeld met een stalen bekistingssysteem dat typisch is voor gigantische bouwwerven. Het team zette de bekisting in om tijdelijk zowel de trap en het terras als het dak te dragen.

paviljoen
paviljoen
paviljoen

Het Paviljoen zelf rust op schroefpalen die de experten met schroeven in de grond draaiden. Ze hoefden met andere woorden geen belastende fundering te storten, en beperken zo de impact op de omgeving tot een absoluut minimum. Na Stories Unfold zullen ze de schroeven netjes terug uit de bodem draaien, zonder dat er een spoor van achterblijft.  

Tot slot bestaan de wanden van het Paviljoen uit klassieke bekistingspanelen om beton tegen te storten. Deze gladde panelen dienen nu om de omgeving te kaderen en binnen te trekken in het Paviljoen. 

Het Paviljoen is het kloppend hart van Stories Unfold, een hub voor al onze experimenten, en de spil van ons herbestemmingsfestival.