De Redactie

Redactie

 

 

 

Vanuit de redactiekamer brengt onze huisjournalist Frederik verslag uit over het reilen en zeilen op Stories Unfold. Zorgvuldig legt hij elke activiteit vast die zich afspeelt in het hart van het kasteel, en deelt deze via diverse media, zoals blogposts, interviews, foto's, video's, audiofragmenten en gedrukte publicaties.

Ontdek hieronder het werk van Frederik op onze blog, of lees enkele artikels op de gevel aan het paviljoen.
deredactie_frederik
pottenbakken

Als onderzoeker voel je ook dat de ziel van Rubens hier nog aanwezig is. Je voelt dat die landschappen op de tekeningen en schilderijen van Rubens hier nog echt zijn, ook al is de omgeving nu meer verstedelijkt. Het is een plek waar je echt tot rust kan komen.

Klara Alen — Onderzoeksconservator Rubenstuin en Rubenshuis Antwerpen

uil

Alles wat we hier samen met de bezoekers doen draagt bij aan de herbestemming van het kasteel. Deze zomer willen we kijken wat er werkt en wat de mensen aanspreekt om naar hier te komen. We willen hiermee een inspiratie zijn voor de twee andere kastelen die we met Toerisme Vlaanderen hebben aangekocht.

Ben De Vriendt — Themacoördinator kastelen en tuinen Toerisme Vlaanderen

beeldentuin

We mogen best trots zijn dat onze gemeente zoiets mooi te bieden heeft. Ik hoop dat het een plaats wordt die bezocht zal worden onafhankelijk van wat er op het programma staat. Voor iedereen moet het een plek zijn waar ze zich kunnen laten verrassen door het programma terwijl ze van de plaats zelf genieten.

Thomas Rotiers — Inwoner Zemst en bezoeker openingsavond

 

meskerem

Als grote kasteelfreak ben ik superblij dat ik dit heb mogen ontdekken en hier heb kunnen optreden. Daarom kijk ik er ook enorm naar uit om in oktober terug te komen naar hier en een residentie te komen doen.

Meskerem Mees — Artieste

dirk

Deze plek was belangrijk voor Rubens en de landschappen die hij hier geschilderd heeft zijn fenomenaal. Ik ben alvast heel blij dat het kasteel nu in openbare handen is en dat het open staat voor het publiek. Zonder deze plek had de Europese kunstgeschiedenis er toch anders uitgezien, dus we mogen daar best wel trots op zijn.

Bert Watteeuw — Directeur Rubenshuis en Rubenianum

kids